Nya Bloggen

Åter från Avalon,

som vanligt kommer jag hem med hjärtat till bredden fyllt av kärlek... kärlek till detta vidunderliga landskap, alla fantastiska möten, och så att bara få vara, få vila en stund, hos min Lady..

...Lady of Avalon; Gudinnan i Avalon; själva essensen av detta jordens hjärtchakra...  mmmmm...

 

Det blir en Avalonkurs 2013, delvis i samarbete med Prästinnevänner där, en kurs i flera delar. Jag ska nu grundligt gå till botten med vad jag behöver veta, vilka regler och försäkringar som krävs... jag brinner verkligen för att dela med mig av gåvan det innebär att vara Priestess of Avalon, dela det Hon skänker mig som ger mig en sällsam ...  kraft.

 

Mer information kommer... Blessings.

 

Läs hela inlägget »
De magiska fotspåren på en av hällarna.. De magiska fotspåren på en av hällarna..

Höstdagjämningen spenderade jag i dagarna tre vid magiska Gärdeån och dess hällristningar.
Jag hade den oerhörda förmånen att vara där med en stark cirkel av vackra själar, deltagare i kursen Att Samspela med Moder Jord som jag höll i tillsammans med Jörgen I Eriksson (som också var den som fick denna briljanta idé att vi skulle ha en kurs tillsammans).

 

Och det blev en helg av Tacksamhet, kraft och magisk närvaro, där slöjorna mellan då/nu/sedan var väldigt tunna. Där ekon av Urkons råmande samspelade med framtidens krav på agerande för att bevara vår Moder Jord. Ja, en blandning av allvar och lösryckt knas-glädje, som en Dröm med absolut vaken skärpa.
Något som blev väldigt påtagligt för mig, något jag redan visste men ännu mera nu, är att Cirklarna på vattenytan breder ut sig, multipliceras, växer för varje andetag vi tar. Och att den magiska stigen för mig allt mer in på Moderns helande.

Och att ensam på denna stig är jag inte..

Jag håller drömmen om en väv som vibrerar av skönhet och harmoni levande i mitt hjärta.

Där Nornorna spinner Tråden, och du och jag är med att väva Väven, tillsammans.
Balans. Ho.

 

Vi är så många som har Kraft och Mod att sejda för

vår Moder Jord.
Kraft och Mod som en Ko! som Audhumbla sjöng in i

mitt öra :)

 

Tacksamhet & Kraahx

Läs hela inlägget »

Tankar kring vår egen Prästinnaskola;

Nordisk PrästinnaSkola Frejas Döttrar...

 

...denna utbildning föddes med en rivstart i Oktober 2010 och jag trodde då att det var ett projekt som i sakta mak skulle få växa fram. Så blev det inte, eftersom att insikter, bilder och ord som blir till textmaterial och olika ceremonier, övningar och annat i undervisningen hela tiden kommer till mig, från Freja själv, från den Stora Gudinnan/Källan... jag vet nu att tid inte existerar, och att detta ska fram, spridas, ska ut NU och inte i någon slags takt som jag trodde att jag själv kunde styra.. Från att vara tänkt som en liten del, en enskild bit, i min (företaget Ravenstars) verksamhet så går mer och mer mitt fokus hit, de andra kurserna för att inte tala om mina enskilda klientmöten rinner i samma takt mer och mer bort och ut ur min kalender...


Mitt engagemang för att arbeta i cirkel står i stark kontrast till min natur som ensamvarg.. men det egna utrymmet, för kontemplation inte minst, ryms ändå inom visionen av att vi tillsammans är en Cirkel, med varje individs enskilda Tråd så skapar vi tillsammans Livets Väv... Och i detta ryms även vår fina Gudinneförening VanaDis där medlemmarna tillsammans arrangerar stort och smått, till liten kostnad och till stor glädje..

Det är i Cirkeln vi uträttar mest. Och bäst uträttar vi det vi ska genom att först utveckla oss själva... Så den personliga resan är av oerhört stor vikt i hela denna utbildning.
Shamanen är den Sårade Botaren,
det känner många av er redan till. Jag säjer att det får stå för Prästinnan med!
Först helar vi det som helas ska i oss själva. Balanserar. Därefter kan vi hjälpa andra att finna helande. Och först då vi arbetat med oss själva, på djupet, kan vi också förstå på riktigt vad en annan person går igenom..
...men det är en färskvara, balansen och helheten, så vi blir aldrig "färdiga" utan bör fortsätta att vara uppmärksamma på Jaget och beredda att plocka bort illusioner och skuggor, för att kunna fortsätta växa, växa... ♥
Från det läget kan vi hålla energi, skapa ceremonier och fungera som stöd, vägledning och allt annat vad Prästinnans roll innebär... och det behövs i vårt samhälle fler, fler fler som är beredda att lyfta staven och vandra NaturPrästinnan, Völvans, Väg...

 

Allt detta har format idén om att erbjuda denna utbildning till människor som av olika skäl inte har möjlighet att komma till Ravenstar och det Gröna Templet åtta gånger på ett år.
Så från nästa kursstart kan man gå som korrespondenselev, och närvara på två träffar och göra resterande sex block hemma, via e-posten!

Lite tankar från mig som sagt.. tack för att Du ville läsa.. ♥


Jag har skapat en särskild Facebooksida för utbildningen, där kan ni skriva in era frågor och tankar, och så fortsätter jag att fylla på med information. Men självklart kan vi ta alla frågor via e-post och telefon med.
En särskild pdf med ansökningsblankett och all information kommer att vara klar under Juli månad med, både för de elever som vill komma till oss varje gång och för dem som vill ansöka om att gå i korrespondensklassen.

 

All Kärlek och Krax ♥ )O( ♥ Lola Korpstjärna, Ravenstar

Läs hela inlägget »

Lång vandring idag, ledig lördag och milt väder... hurra!
Jag och fröken Skotte gick kilometer efter kilometer, i djup och iakttagande skog, utan ett enda möte med människa... men med desto fler möten med naturen; många hackspettar och andra skogens flygande systrar & bröder, färska spår och spillning från både stort & smått... mest påtagligt var det knakande brak av älg vi hörde, och vi smög nyfiket efter i Hennes spår.. ...jag insåg där & då att det var självaste Audhumbla; alltså den vita älgko som en gång födde världen, vi följde spåren efter... förstod också med kristallklar skärpa att

Jag är Hon, och Hon är Jag.

I mina egna spår, i spårandet efter Mig själv men samtidigt Gudinnan, Skaparinnan, fylldes mitt hjärta av ödmjukhet och djup Tacksamhet. av

Insikt och Förståelsens tillfredställelse....

(Min tidigare sorg över det nya kalhygget jag sett gled bort, då Urmodern skrattade lågt och hummande, menade att hygget blott var en skråma i den yttersta huden, som snabbt skulle läka utan vidare intresse från Hennes sida...)

Fröken Skotte var inte lika djupt berörd som mig, men ändå nöjd eftersom hon fick en bit torkad lever ur min ficka, så att vi tillsammans kunde sitta på knä där på stigen en stund.

 

Så med själen full av glädje, över mitt nya Spår, i mitt eget sökande, trampade vi sedan nöjda hemåt.

Läs hela inlägget »

Hon har kommit nu...
Jungfrun, Hon som kommer med Fröet...
Hon står framför oss nu och säjer:
Se djupt in i din Dröm, finn vad som skall få lov att växa,
som bör förädlas, hela det som trasigt är...
Jag är den första Gnistan. Jag är Ljusets återkomst.
Dansa Systrar, väx och manifestera.
Jag är här nu.

 

Läs hela inlägget »

Några dagar har gått sedan denna nya hemsida publicerades, och responsen so far av er alla är helt fantastisk!

Och det är ju så; utan er så finns inte Ravenstar så jag är ödmjukt och oerhört tacksam för ert stöd! ♥

 

Idag ska jag fortsätta fota varor, kanske t o m passa på utomhus då ju vår underbara Sol, Gudinnan Sunna, sprider sitt ljus & värme över oss! Så gallerierna med varor bör komma igång inom kort, men de är ju tänkta att vara i ständig tillökning/förändring så håll lite koll alla ni som är intresserade ;)

 

Bifogar också en underbar länk från en av mina favoriter vad det gäller humor, brittisk såklart, Smack The Pony.
Så här går det ju INTE till hos mig, eller??  Haha! :D

 

Krax! Lola Korpstjärna

Läs hela inlägget »
Etiketter: januari

Äntligen!
Så är nu den nya hemsidan igång, och med den den nya bloggen. Känns mest vettigt att ha allt under samma tak, men jag vet inte riktigt hur jag länkar mot andra bloggar härifrån, det får jag lära mig efter vägen. Den gamla bloggen, med alla inlägg & länkar, ligger dock kvar, och den hittar du från länken till höger.

Nytt nytt nytt, ren fräsch klar energi; årstiden, vintervädret här i Jämtland samt mitt sinnestillstånd gör sammantaget att jag gott kan förstå varför den här nya hemsidan blev fördröjd och klar först nu..

Nu är allt som dukat för en strålande ljus framtid!

Önskar er alla Människobarn därute en underbar fortsättning av vintern!

 

Krax!

Läs hela inlägget »

Länk till Gamla Bloggen:

Länk HÄR till gamla bloggen

"Ravenstar Funderar"